Voor wie? Voor adviseurs die professioneel loopbaancoach willen worden.
Wat is het? Loopbaancoaching is een erg stimulerend beroep! U stimuleert en leert uw cliënten op zoek te gaan naar het beroep dat het beste bij hen past. U leert hen focussen. U ondersteunt hen tenslotte bij het realiseren van een gewenste nieuwe functie door praktische coaching bij het solliciteren en netwerken. In deze opleiding tot loopbaancoach leert u werken met de instrumenten die u nodig heeft bij loopbaancoaching. Bovendien ontwikkelt u via praktijk-oefeningen, intervisie, en het onder supervisie begeleiden van 2 proefcliënten, de nodige praktijkervaring om het vak van loopbaancoach op een goede manier te kunnen uitoefenen.

Geschatte tijdsbesteding naast de bijeenkomsten: anderhalve dag (12 uur) per 2 weken.

Er wordt gebruik gemaakt van een boekenlijst met verplicht aan te schaffen literatuur.

De opleiding wordt, als de deelnemer naar het oordeel van de opleider en de supervisor het benodigde werkniveau heeft behaald om als loopbaancoach te werken, afgerond met een certificaat van succesvolle deelname aan de opleiding.

Resultaat?
  • U bent in staat om mensen professioneel te begeleiden in hun loopbaan.
  • U beschikt over de benodigde inzichten, instrumenten en vaardigheden om zich professioneel loopbaancoach te kunnen noemen.
Programma onderdelen?
  • Voor de start van de opleiding vindt een intakegesprek plaats en wordt je gevraagd de Jobdiagnose in te vullen en op te sturen.
  • Er zijn 10 bijeenkomsten, eens per 14 dagen.
  • Tussen de bijeenkomsten wordt huiswerk gemaakt en literatuur gelezen.
  • In het gedeelte van de opleiding na bijeenkomst 4 worden gesprekken gevoerd met oefencliënten.
Trainer? Uw trainer is Mieke Vogelpoel.
Vorm en duur? Training: 10 dagen, eens per 14 dagen.
Investering? Vraag naar onze incompany prijzen