Voor wie? Voor u als projectmedewerker, teamleider of (aankomende) projectleider.
Wat is het? Scrum is een flexibele projectmanagementmethode voor het snel en effectief ontwikkelen van software. SCRUM hanteert een stap-voor-stap aanpak en stelt waarde verhoging, teamverantwoordelijkheid en klantbetrokkenheid centraal. Scrum wordt al veel gebruikt in de IT, maar is ook daarbuiten uitstekend toepasbaar en wint de laatste jaren dan ook enorm aan populariteit. Scrum is een Agile aanpak, welke als framework kan worden ingezet om software in teamverband te ontwikkelen.De Scrum methode is geliefd omdat het in eerste instantie eenvoudig is, maar vooral omdat deze weinig overhead oplevert.

De kern van Scrum is een multidisciplinair en zelfsturend team. Samen pakt het team het project op. Iedereen is betrokken bij het plannen, benoemen van blokkades en het verdelen van de taken. Daarbij gaat Scrum ervan uit dat de benodigde kennis in het team zelf aanwezig is.

Resultaat? Tijdens deze training leert u alles over het werken als Scrum Master. Naast een stuk theorie omtrent de basisconcepten van Scrum biedt de training verschillende handvatten en oefeningen om Scrum direct toe te passen in de praktijk. Daarnaast bereidt de training voor op de examens van scrum.org. Uiteraard kunnen deze trainingen ook in groepsverband worden georganiseerd.
Programma onderdelen? * Professional SCRUM MASTER (PSM 1)
– Scrum theory and principles- The Scrum Framework- The Definition of Done- Running a Scrum project

– Working with people and teams- Scrum in your organization

– The role of the Scrum Master

 

Trainer? Deze training wordt verzorgd door onze partner Westhaghe of Management of Change
Vorm en duur? Individueel of Klassikale training: 2 dagen
Investering? Vraag naar onze incompany prijzen